Украйна е на светлинни години от присъединяване към Европейския съюз. Това

...
Украйна е на светлинни години от присъединяване към Европейския съюз. Това
Коментари Харесай

Орбан: Светлинни години делят Украйна от членство в ЕС

Украйна е на светлинни години от присъединение към Европейския съюз. Това съобщи министър председателят на Унгария Виктор Орбан, представен от Асошиейтед прес. Коментарът му алармира, че неговото държавно управление евентуално ще сложи спънка пред упоритостите на Киев да стане част от блока.

Говорейки на конгрес на своята националистическа партия Фидес, Орбан уточни, че той и неговото държавно управление ще се съпротивляват на договарянията за присъединението на Украйна към Европейски Съюз.

Приемането на нова страна в блока изисква единомислещо утвърждение от всички страни-членки. Унгария обаче може да наложи несъгласие.

На партийния конгрес в Будапеща Орбан беше избран отново за президент на Фидес за 11-и следващ път от 2003 година След това той акцентира, че възпрепятстването на Украйна по пътя й към Европейски Съюз ще бъде един от главните цели на неговото държавно управление.

Нашата задача ще бъде да поправяме неправилното заричане за започване на договаряния с Украйна, защото Украйна в този момент е на светлинни години от Европейския съюз, разясни унгарският министър председател.

Европейска комисия по-рано този месец препоръча започване на преговори за присъединение с Украйна, заявявайки, че държавното управление в Киев е посочило удивително равнище на институционална мощ, увереност и дарба да действа. Според Виктор Орбан обаче Европейски Съюз не би трябвало да стартира договаряния за участие с страна, която е във война.

Припомняме, че по-рано тази седмица унгарското правителство разпрати анкета до своите жители с въпроса дали Европейският съюз би трябвало да отпусне още средства на Украйна или да ѝ даде членство
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР